Турчинов: У політиків досі

Турчинов: У політиків досі "мюнхенський синдром"

Укрінформ
Рівень військово-технічного співробітництва зі стратегічними партнерами залишається незадовільним через "мюнхенський синдром" політиків.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у НТУУ КПІ, де він взяв участь у презентації нової військової техніки та зброї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На превеликий жаль, протягом цих двох років ми так і не змогли відновити ефективну військово-технічну співпрацю зі стратегічними партнерами. Досі діє "мюнхенський синдром", коли теза "не дратувати агресора", яка призвела до кривавих подій під час Другої світової війни, знову працює в головах багатьох політиків", - сказав Секретар РНБО України.

Він також додав, що Україні сьогодні вкрай необхідна сучасна зброя і робота по її створенню вже ведеться українськими науковцями.

"Сьогодні боротьба за перемогу відбувається не тільки на полі бою, вона відбувається в наукових установах, конструкторських бюро на виробництві оборонних підприємств. Країні потрібна нова сучасна зброя. Зброя, яка зупинить і знищить агресора", - додав Турчинов.

Нагадаємо, що сьогодні міністр оборони України Степан Полторак та керівник Укроборонпрому Роман Романов підписали Меморандум про науково-технічне співробітництво з керівництвом НТУУ "Київський політехнічний інститут".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-