Які партії українці сьогодні провели б до Ради - опитування

Які партії українці сьогодні провели б до Ради - опитування

Укрінформ
Згідно з результатами дослідження, наразі найбільшу електоральну підтримку мають партії БПП, Опозиційний блок, «Батьківщина». 

Про це заявив у четвер, презентуючи результати дослідження на тему «Електоральні орієнтації населення України», експерт Центру соціальних досліджень «Софія» Олександр Левцун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми задали питання: якби на момент опитування відбулися парламентські вибори, то яку партію ви б підтримали? Відтак, згідно з опитуванням, найкращі шанси подолати 5% бар'єр мали б партії БПП (10,3% від кількості опитаних), "Опозиційний блок" (10,2%), «Батьківщина» (9%), «Самопоміч» (8,5%) та Радикальна партія Олега Ляшка (5,6%)», - сказав Левцун.

За його словами, решта партій мають менше трьох відсотків прихильників. Водночас, згідно з опитуванням, в Україні зростає незадоволення роботою центральних органів влади. «Три чверті (73,1%) опитаних тією чи іншою мірою не схвалюють роботу Петра Порошенка на посаді Президента України. Позитивно оцінюють роботу Порошенка (повністю схвалюють або скоріше схвалюють) 22,4% респондентів», - зазначив соціолог.

Він  додав, що опитування демонструє критичну оцінку діяльності Прем'єр-міністра.

«Роботу Арсенія Яценюка категорично не схвалюють або швидше не схвалюють переважна більшість опитаних - 83,3%. Причому 62,5% респондентів категорично не схвалюють роботу глави уряду. Частка позитивних оцінок становить 13,3%», - сказав Левцун.

Центр соціальних досліджень «Софія» з 8 по 20 лютого 2016 року провів опитування населення в усіх адміністративних областях України. У Донецькій та Луганській областях опитування проводилося на території, що контролюється офіційною владою України. В окупованому Криму опитування не проводилося.

Загалом було опитано 3 024 респондентів віком від 18 років і старші. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-