У МЗС України прокоментували

У МЗС України прокоментували "вояж" кримських чиновників до Ніцци

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України обурені візитом до Ніцци підконтрольного Росії "глави міської адміністрації" Ялти Андрія Ростенка і вважають, що це суперечить нормам міжнародного права. 

Про це сказала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в коментарі Крим.Реалії

«У МЗС України з нерозумінням сприйняли повідомлення мера Ніцци про візит так званого мера Ялти тимчасово окупованої території АР Крим. Ми вкотре підкреслюємо, що будь-які контакти з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим без затвердження з Україною, суперечать нормам міжнародного права і резолюції Генеральної асамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України від 27 березня 2014 року», – сказала Беца.

«Ми сподіваємось, що керівництво Ніцци в майбутньому керуватиметься міжнародними правовими актами, які підтверджують територіальну цілісність нашої держави, а також дотримуватиметься позиції політичного керівництва Франції щодо територіальної цілісності і суверенітету України», – додала вона.

Водночас прес-секретар не змогла надати інформацію про те, яким чином представник підконтрольної Росії влади в Криму Андрій Ростенко потрапив до Ніцци і чи містять так звані санкційні списки його ім'я.

Раніше повідомлялося, що однопартієць екс-президента Франції Ніколя Саркозі Крістіан Естрозі назвав кримську Ялту містом, що належить Російській Федерації. Свою позицію він висловив в інтерв'ю місцевому телебаченню Azur TV, коментуючи результати переговорів з так званим «мером Ялти» Андрієм Ростенком, який у складі кримської делегації відвідав Ніццу з 26 лютого по 1 березня.

Нагадаємо, що французьке місто Ніцца та українська Ялта є містами-побратимами з 26 листопада 1960 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-