У ВАСУ пояснили, чому і як викрутяться

У ВАСУ пояснили, чому і як викрутяться "судді Майдану"

Укрінформ
У Вищому адміністративному суді пояснили, чому вже не можна притягати до дисциплінарної відповідальності суддів, які судили активістів Майдану.

За словами заступника Голови Вищого адміністративного суду України Михайла Цуркана, "Рішення Вищої ради юстиції щодо внесення подань до Верховної Ради України про звільнення "суддів Майдану" грунтуються на недотриманні ВРЮ строків притягнення до дисциплінарної відповідальності", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Зокрема, він зазначив, що у рішеннях Вищого адміністративного суду зазначається, що Законом України "Про забезпечення права на справедливий суд" було внесено зміни до статті 32 Закону "Про Вищу раду юстиції", відповідно до яких провадження щодо звільнення судді за порушення присяги проводиться за правилами і у строки, передбачені для здійснення дисциплінарного провадження. 

Він зазначив, що проступки, які стали підставою для порушення дисциплінарних справ проти суддів, були вчинені ними у січні - лютому 2014 року, тобто на час розгляду ВРЮ дисциплінарних справ, строк притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності становив один рік і на момент прийняття рішення ВРЮ закінчився. 

За його словами, на переконання суддів ВАСУ, саме це не врахувала Вища рада юстиції при прийнятті рішень щодо внесення подань до ВРУ про звільнення "суддів Майдану"

Водночас Цуркан наголосив, що ситуація щодо звільнення "суддів Майдану" з посад є правовою колізією.

Водночас голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло розказав, що з початку цього року у Вищому адміністративному суді України було звільнено трьох суддів.

"У нас прийнято три рішення... Звільнено у цьому році, це ті справи, які розглядалися вже після нового року", - сказав Нечитайло. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-