Українські спецслужби знешкодили 29 диверсійних груп

Українські спецслужби знешкодили 29 диверсійних груп

Укрінформ
Служба безпеки України знешкодила 29 диверсійних груп на території країни.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"СБУ дійсно займається постійно людьми, які підозрюються у скоєнні злочинів проти цілісності України. Знешкоджено 29 диверсійних груп на території України. Ви знаєте, спроби створення різних фейкових республік – це один напрям. Інший напрям – це вчинення терористичних актів", - сказав він.

За словами Тандіта, регулярно відбувається знешкодження таких груп, але при цьому трохи змінюється спрямованість дії спецслужб так званих "ДНР", "ЛНР" і спецслужб РФ.

"Вони зараз займаються спробою створення агентурних мереж. Вони вербують різних людей, в тому числі і представників наших силових органів, в тому числі за гроші, мотивація може бути різна", - додав він.

Раніше стало відомо, що СБУ затримала голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова і його подругу Оксану Шелест. Пізніше активісти "Азова" прийшли під будівлю управління СБУ в Києві і вимагали роз'яснень з приводу затримання Краснова. Активісти також запалили під СБУ фаєри.

В СБУ заявили, що Краснов готував вбивство одного з активістів на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області. Зараз Краснову оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю", в СБУ зазначили, що статті можуть бути додані.

Адвокат Краснова заявив, що його підзахисний побитий і що з нього вибивали зізнання протягом шести годин за допомогою тортур. В СБУ зазначили, що він чинив опір під час затримання і довелося застосувати силу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-