Яременко: Час оголосити Крим кримськотатарською автономією

Яременко: Час оголосити Крим кримськотатарською автономією

Укрінформ
Україна має вирішити питання статусу Криму, як кримськотатарської національної автономії, ще до того, як він повернеться в Україну.

Про це у ході міжнародного форуму у Києві «Крим - це Україна» заявив дипломат, глава благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

«Крим треба буде повертати силою, коли Україна буде в змозі. Але до того, як у Крим увійдуть наші війська, ми повинні вирішити питання статусу Криму, як кримськотатарської національної автономії», - заявив Яременко.

Новий статус Криму, на його думку, буде сигналом для всіх людей, які живуть у Криму, і гарантією того, що Крим не повернеться в Росію.

Нині корінне населення півострова знаходиться під загрозою російської агресії, вважає Яременко.

«Доля кримських татар сьогодні - це велика проблема, народ під загрозою. Поки що не йде мова про депортацію у Сибір і фізичне знищення людей. Але російська влада відпрацьовує у Криму нові методи боротьби з нелояльністю», - зазначив він.

На думку Яременка, головною причиною тиску на кримських татар є те, що це «найбільш організована, консолідована й нелояльна частина населення Криму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-