Охендовський не вірить, що Рада знайде голоси за

Охендовський не вірить, що Рада знайде голоси за "відкриті списки"

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський сумнівається, що в нинішньому скликанні Верховної Ради знайдеться 226 голосів для ухвалення закону про запровадження пропорційної виборчої системи з виборів народних депутатів з відкритими виборчими списками.

Про це голова ЦВК розповів під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цій Верховній Раді точно ніколи не знайдеться 226 голосів за закон про вибори народних депутатів за відкритими списками. Це все є реальність",- сказав Охендовський, зазначивши при цьому, що це є швидше позиція його як громадянина, а не як голови ЦВК.

При цьому він зауважив, що закон про запровадження в Україні виборчої системи з відкритими списками задекларований і в коаліційній угоді, і, на його думку, у парламенті також не знайдеться жодного народного депутата, який би виступав проти такої системи.

Проте Охендовський підкреслив, що в парламенті, половина якого обрана за мажоритарною складовою, важко буде знайти необхідну кількість голосів для прийняття відповідного рішення.

"Дуже складно очікувати від Верховної Ради України, половина депутатів якої обрані за мажоритарними виборчими округами, підтримки закону про відкриті партійні списки", - підкреслив голова ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-