РНБО проведе спецзасідання щодо Криму

РНБО проведе спецзасідання щодо Криму

Укрінформ
Для уточнення стратегії щодо реінтеграції Криму в Україну Президент Петро Порошенко доручив підготувати спеціальне засідання Ради нацбезпеки та оборони.

Про це йдеться у зверненні з приводу другої річниці початку опору російській окупації Криму.

"Від Кабінету міністрів очікую детального план-графіку захисту національних інтересів України в міжнародних судах, притягнення держави-агресора до відповідальності перед Україною, як державою, та українськими приватними компаніями", - зазначив Президент.

Крім того, додав він, уряд має внести на розгляд РНБОУ і питання щодо тимчасового режиму спеціального митного захисту вздовж лінії адміністративного кордону Херсонської області та АРК, а також енергетичну стратегію щодо Криму.

"Міністерству оборони та Генштабу Збройних Сил України наказано подати пропозиції щодо істотного посилення військових спроможностей України на Херсонщині та вздовж усього чорноморського узбережжя. Росія значно наростила військову присутність у регіоні, завершує перетворення півострова з квітучого міжнародного курорту на велику військову базу, яка створює загрозу, в тому числі і ядерну, не лише Україні, але й всім країнам Чорноморського регіону", - зазначив Порошенко.

Очевидною, за його словами, "є провідна роль Міністерства закордонних справ у забезпеченні політико-дипломатичних умов для повернення Криму, у підготовці вищезгаданих позовів і в збереженні режиму міжнародних санкцій проти Росії, які стали наслідком її агресії проти України в Криму та на Донбасі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-