Гройсман: Постраждалих від окупації Криму вже сотні тисяч

Гройсман: Постраждалих від окупації Криму вже сотні тисяч

Укрінформ
Голова Верховної Ради України наголосив на  необхідності зважених кроків для повернення Криму і повідомив, що від окупації Криму постраждали вже сотні тисяч.

Про це йдеться у зверненні Голови Верховної Ради України з нагоди Дня спротиву російській окупації Криму, оприлюдненому на сайті ВР.

"Ціна повернення українського Криму дуже велика. Це, передусім, людські долі - відлік тих, хто постраждав від окупації, пішов на сотні тисяч. Переконаний, що тільки політична згуртованість, ідейна єдність і спільне розуміння мети допоможуть нам вибудувати правильні та зважені кроки щодо повернення території - нашої", - йдеться у повідомленні.

Гройсман нагадав, що 26 лютого 2014 року під стіни парламенту АР Крим на заклик Меджлісу кримськотатарського народу прийшло близько 15 тисяч громадян України, більшість з яких – кримські татари, а разом з ними – українці і росіяни, які їх підтримали. Протестувальники зупинили незаконне проведення позачергової сесії Верховної Ради АРК, ініційованої російськими спецслужбами та проросійськими силами Криму. Мирний протест зірвав намір керівництва Росії щодо "легального" відокремлення кримської автономії від України.

"Акція українських патріотів 26 лютого отримала справедливу назву Кримського Майдану, який став чи не першим масовим і консолідованим виявом спротиву громадянського суспільства іноземному вторгненню", - зауважив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-