ЄС чекає від України виконання ще двох

ЄС чекає від України виконання ще двох "візових" зобов’язань – джерело

Ексклюзив
Укрінформ
У Євросоюзі чекають від Києва повного виконання ще двох зобов’язань із п’яти у так званому безвізовому пакеті. Кажуть, що Президент Порошенко це обіцяв.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі сказав європейський дипломат, коментуючи ухвалення минулого тижня Верховною Радою України пакету «безвізового» законодавства.

«Так, дійсно, залишаються два важливі питання: щодо Національного агентства з питань запобігання корупції та закону про електронне декларування», - заявив співрозмовник агентства.

Водночас він висловив переконання, що Єврокомісія незабаром виступить із законодавчою ініціативою до Ради ЄС і Європарламенту щодо скасування віз для громадян України і Грузії.

«Але остаточну оцінку даватимуть країни-члени ЄС. Деякі з них заявляють, що Україна має виконати всі зобов’язання, і одних обіцянок недостатньо», - сказав дипломат ЄС.

Він наголосив, що найкращою гарантією надання безвізового режиму Україні є виконання усіх п’яти зобов’язань.

«Під усіма цими зобов’язаннями підписався Президент України Порошенко», - зауважив співрозмовник агентства.

Як заявила раніше у коментарі Укрінформу речник Єврокомісії Майя Косьянчич, після позитивної оцінки у доповіді про прогрес щодо завершення виконання Україною плану дій візової лібералізації та загалом беручи до уваги відносини ЄС-Україна, Єврокомісія, як було оголошено, представить на початку 2016 року Раді ЄС і Європарламенту законодавчу ініціативу щодо скасування візових вимог для українських громадян, які є власниками біометричних паспортів.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 18 лютого ухвалила три закони, необхідні для встановлення безвізового режиму з Євросоюзом. Зокрема, було прийнято зміни до закону про прокуратуру, зміни до законодавства щодо діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, а також закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-