Нардеп: Якщо «безвізові» закони неякісні, треба скликати Раду

Нардеп: Якщо «безвізові» закони неякісні, треба скликати Раду

Укрінформ
Народний депутат від фракції «Народного фронту» Леонід Ємець вважає, що у разі, якщо Міністерство закордонних справ заявить про незадоволення «безвізовими» законами у Європейському Союзі, то треба буде скликати позачергове засідання Верховної Ради для виправлення ситуації.

Про це він заявив у розмові з кореспондентом Укрінформу у четвер.

«Якщо нардеп Лещенко каже, що в нього є інформація про незадоволення нашими «безвізовими» законами у ЄС, і що є ризик затягування введення безвізового режиму на декілька місяців, то треба задати питання МЗС України, щоб отримати підтвердження чи спростування такої інформації», - сказав Ємець.

Він додав, якщо МЗС заявить про незадоволення нашими законами щодо безвізового режиму у ЄС, то Рада має якнайшвидше виправити ситуацію.

«Якщо дійсно так, і Європа не сприйме деякі закони з безвізового режиму, то нам треба зробити все, щоб Рада ухвалила ті рішення, які вимагають європейські партнери. Якщо МЗС скаже, що ухвалені закони можуть зірвати євроінтеграційний прогрес, то я вважаю, що треба скликати позачергове засідання парламенту і приймати необхідні рішення», - зазначив нардеп.

Водночас Ємець наголосив, що закон про електронне декларування потрібно змінювати в будь-якому випадку.

«В ухваленій редакції закону є норма про введення кримінальної відповідальності за неправдиву інформацію в електронних деклараціях з 2017 року. Так бути не може, це потрібно змінювати і вводити кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже зараз»,- сказав він.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Лещенко написав у четвер у Фейсбуці, що Україна має великі проблеми у питанні надання безвізового режиму, оскільки виконала лише три з п'яти зобов'язань для переходу до скасування віз. Тож, щоб скасувати візи влітку 2016 року, потрібно найближчими тижнями поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях з 2016 року, а також дообрати трьох членів Національного агентства запобігання корупції.

Як зауважив Лещенко, в одному пакеті з Україною по скасуванню віз перебуває Грузія, яка вже багато місяців тому виконала всі вимоги ЄС. Через затримки України українсько-грузинський пакет може буде розірвано, а це загальмує процес скасування віз на багато місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-