Нацрада озвучила претензії до Інтера і йде з перевіркою

Нацрада озвучила претензії до Інтера і йде з перевіркою

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендує телеканалу "Інтер" переглянути робочі візи іноземних працівників та кадрову політику каналу загалом.

Про це на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заявив Голова Нацради Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У зв'язку з моніторингом  від 21.02.2016 зафіксовано, що о 20:37 у передачі "Подробиці тижня" під час прямого ефіру з родичами Небесної Сотні шеф-редактором програми Марією Столяровою було використано нецензурну лексику.

"Перегляньте кадрову політику телеканалу та робочі візи всіх іноземних працівників. Направте лист до Сюмар (голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації. - Ред.) з проханням розглянути можливість внести зміни до законодавства України щодо обмеження громадян інших країн працювати в українських ЗМІ, але все одно це Ваше право визначати кадрову політику на телеканалі", - сказав Артеменко.

Він додав,  що буде направлена позапланова перевірка на Інтері щодо ситуації, яка сталась у передачі «Подробиці тижня»: під час прямого ефіру з родичами героїв Небесної Сотні шеф-редактором програми було використано нецензурну лексику.

Артеменко зауважив, що це є ознакою порушення вимог абзацу восьмого частини другої статті 6 та частини другої статті 62 Закону України «Про телебачення і радіомовлення".

Також високопосадовець поінформував, що Нацрада "їде" на Інтер ще з однією перевіркою: щодо демонстрування художнього фільму «Киевлянка» (рік випуску - 1958), який є пропагандистським радянським фільмом про події в Україні 20-40-х років ХХ століття, що є ознакою порушення частини другої статті 9 Закону Україну "Про телебачення і радіомовлення".

Нагадаємо, 21 лютого ц.р. під час увімкнення в прямому ефірі шеф-редактор програми "Подробиці тижня" Столярова перервала трансляцію нецензурною лайкою. Нині громадянка Росії вибачилась за свою поведінку і пояснила це технічними проблемами. Вчора СБУ видворила Столярову з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-