Порошенко обговорив ситуацію на сході з очільниками МЗС Франції та ФРН

Порошенко обговорив ситуацію на сході з очільниками МЗС Франції та ФРН

Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Марком Еро та Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України та стан виконання Мінських домовленостей. Президент Порошенко висловив занепокоєння чисельними порушеннями режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків, а також використанням ними забороненої зброї. Співрозмовники констатували необхідність політичної волі з боку РФ для зупинення обстрілів», - йдеться у повідомленні.

Президент України наголосив на важливості допуску спостерігачів СММ ОБСЄ до всіх ділянок окупованих територій, у тому числі до українсько-російського кордону. Петро Порошенко відзначив важливість звільнення усіх заручників, включно з тими, хто незаконно утримується на території РФ.

Співрозмовники також обговорили можливості розміщення на Донбасі міжнародної безпекової місії як важливої умови підготовки до проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та на основі принципів ОБСЄ.

«Петро Порошенко наголосив на важливості збереження санкцій щодо РФ задля виконання нею Мінських домовленостей. Співрозмовники скоординували подальші дії напередодні зустрічі міністрів закордонних справ «Нормандської четвірки», яка відбудеться у Парижі 3 березня», - зазначають у прес-службі Глави держави.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-