ЄС виключить Богатирьову із санкційного списку

ЄС виключить Богатирьову із санкційного списку "сім'ї" - джерело

Укрінформ
Європейський Союз на початку березня продовжить обмежувальні заходи, запроваджені проти колишніх українських високопосадовців, але виключить із «чорного списку» Раїсу Богатирьову.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомило джерело у керівній інституції ЄС.

«ЄС продовжить блокування активів 16 українських осіб, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів. Нині санкції діють стосовно 17 таких осіб, включаючи Віктора Януковича та народного депутата Сергія Клюєва. Але Раїсу Богатирьову (колишній міністр охорони здоров’я – Ред.) із цього «чорного» списку буде виключено. За наявною інформацією, її майно нібито було повернуто державі Україна», - розповів співрозмовник агентства.

Також, за свідченнями джерела, у березні на подальші шість місяців будуть продовжені обмежувальні заходи ЄС, уведені проти російських, кримських, сепаратистсько-терористичних діячів, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Йдеться про 149 осіб та 73 установ. Водночас перелік фізичних осіб буде переглянутий та змінений у зв’язку з тим, що деяких з них вже немає у живих.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня 2015 року Рада ЄС продовжила на шість місяців санкції проти колишніх українських високопосадовців.

Обмежувальні заходи у формі блокування активів на теренах ЄС діють стосовно 17 осіб, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів, триватимуть до 6 березня 2016 року.

14 вересня 2015 року Рада ЄС ухвалила рішення про продовження на подальші шість місяців персональних санкцій проти російських, кримських, українських сепаратистсько-терористичних діячів та установ, які посягають на суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України.

Йдеться про заморожування активів та візову заборону для 149 осіб, а також відносно 37 установ. Санкції на даному етапі діятимуть до 15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-