Яценюк каже, що не дав олігархам приватизувати жоден об’єкт

Яценюк каже, що не дав олігархам приватизувати жоден об’єкт

Укрінформ
Олігархи за останні два роки не отримали можливості приватизувати жоден об'єкт в країні, як вони раніше приватизовували.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у п'ятницю, 19 лютого, в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє Урядовий портал.

Глава уряду підкреслив, що державні збагачувальні компанії та низка інших індустріальних компаній, які були в так званій оренді на десятки років, повернуті назад у державну власність.

 "По газу. Всі ці вампіри, які сиділи на газових контрактах, - всі знищені. Тепер тільки прямі контракти між Україною і Європейським Союзом", - зазначив Яценюк.

"По податках. Ми два десятки років не могли підняти податки, так звані ренти на найбільш олігархічні види бізнесу. Руда, газ, нафта. Нам це вдалося зробити", - додав він.

Прем'єр-міністр навів приклад компанії "Укрнафта". "Десять років її намагалися повернути під державний контроль. Всі говорили. Нам це вдалося", - наголосив він.

Як уже повідомляв Укрінформ, у своєму інтерв'ю телеканалам Яценюк зазначив, що зараз в уряді немає жодного представника якоїсь бізнес-групи чи бізнес-лобі, як було раніше, а також суттєво ослаблений вплив олігархів на парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-