Тука -

Тука - "загадковим" силовикам з Сєвєродонецька: Я півроку мовчав, більше не буду

Укрінформ
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука пригрозив прокуратурі та СБУ Сєверодонецька, що не мовчатиме у разі їхньої бездіяльності. Така заява пов'язана з останнім рішенням позачергової сесії міськради Сєверодонецька про відсторонення міського голови Валентина Казакова, щодо законності якого поліція таки відкрила кримінальне провадження.

Про це Тука розповів в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу.

"Хочу попередити всіх діючих осіб, що держава не буде дивитись на все крізь пальці. Ми не дамо жодним авантюристам паралізувати діяльність міста. І хотів би ще зазначити особисто про "загадкову", в лапках, позицію прокуратури. Я зателефонував до прокуратури і попросив, щоб хтось зі співробітників попередньо прийшов на засідання міської ради (16 лютого, - ред.) і просто розповів депутатам - які не мають досвіду, не мають юридичної освіти - про те, що їхні дії, до яких вони збираються вдатись, є порушенням законодавства, і за це має настати кримінальна відповідальність", - прокоментував Тука ситуацію з відстороненням мера.

Однак, за словами голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, у відповідь на своє прохання він почув лише, що у прокуратури нема відповідних повноважень.

"Я цілком підтримую те правило, що діяти треба в межах законодавства. І для цього є всі підстави. І всі важелі. Якщо я бачитиму, що в черговий раз імпотентна й бездіяльна місцева прокуратура, місцева СБУ не вживатимуть належних заходів - я про це мовчати вже не буду. Я півроку мовчав, давав їм шанси виправити ситуацію - і не бачу жодних результатів", - зазначив Тука.

Він пригрозив - якщо найближчого тижня силовики не зроблять певних висновків, то він примусить їх "або піти у відставку, або сісти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-