«Батьківщина» почала відлік до нової коаліції

«Батьківщина» почала відлік до нової коаліції

Укрінформ
Заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявляє про фактичний розпад парламентської коаліції та закликав депутатів до початку формування нової.

Про це він заявив під час виступу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після вчорашньої події (вихід «Самопомочі» з коаліції - авт.), я думаю, звертатися до уряду немає питань (сенсу - ред.). Сьогодні вже 29-й день, який залишився для формування нової коаліції», - сказав Соболєв.

Нагадаємо, у четвер керівник фракції БПП Юрій Луценко наголосив, що коаліція де-юре існує, оскільки фракція «Радикальної партії» не відкликала свої підписи під коаліційною угодою. Водночас фракції «Самопоміч» та «Батьківщина» вже відкликали відповідні підписи під цим документом.

Відповідно до ст. 83 Конституції України, коаліція депутатських фракцій має налічувати більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. Якщо коаліція втрачає представництво 226 депутатів, вона вважається недіючою. Із цього моменту депутати мають місяць на формування нової коаліції. Якщо ж упродовж визначеного терміну коаліція не сформована, Президент України отримує право на розпуск парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-