МН17: За півроку встановлять, якою ракетою і звідки збили літак

МН17: За півроку встановлять, якою ракетою і звідки збили літак

Укрінформ
Протягом першого півріччя цього року Міжнародна спільна слідча група очікує зібрати вичерпні  докази, з якого типу зброї і з якої точки було збито "Боїнг" МН-17.

Про це йдеться у листі, який направила прокуратура Нідерландів до родичів загиблих у катастрофі "Боїнга" МН17, повідомила прес-служба голландської прокуратури.

"Перед другою половиною цього року Міжнародна спільна слідча група очікує зібрати вичерпні докази, з якого типу зброї і з якої локації було збито МН17", - зазначили у прокуратурі.

В цей же період Міжнародна спільна слідча група очікує зібрати більше доказів щодо винуватців катастрофи.

За інформацією відомства, у листі до родичів також обговорюється, яким чином може бути встановлена точка запуску ракети, яку роль у цьому процесі відіграють радарні та супутникові знімки, також розглядаються варіанти притягнення до відповідальності винуватців катастрофи. У прокуратурі відзначили, що лист адресовано виключно родичам і не буде надано медіа.

У відомстві також відзначили, що поки неможливо точно сказати, коли завершиться розслідування і будуть названі винуватці.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів  у жовтні оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17, що був збитий на сході України у липні 2014 року. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками. 

Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців, продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-