Електронні декларації: Раді забракло голосів для скасування суперечливого закону

Електронні декларації: Раді забракло голосів для скасування суперечливого закону

Укрінформ
Народні депутати не змогли скасувати результати голосування за закон про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" щодо електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на розгляд сесійної зали було винесено 2 альтернативні постанови про скасування результатів голосування, проте вони так і не набрали необхідної кількості голосів.

Так, проект постанови № 3755-П підтримали лише 100 народних обранців, а проект постанови № 3755-П1 - 109 народних депутатів.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" щодо електронної системи надання та оприлюднення декларацій, до якого з голосу було внесено правку щодо відтермінування до 2017 року введення кримінальної відповідальності за неправдиву інформацію в таких деклараціях, а також щодо підвищення вартості майна, яке потребує електронного декларування, до 150 розмірів мінімальних заробітних плат.

Саме ці норми викликали найбільші суперечності та отримали різкі негативні відгуки від представників Європейського Союзу, оскільки сам закон входить до так званого "безвізового пакету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-