Прокуратура Латвії спростувала закриття справи Курченка-Януковича

Прокуратура Латвії спростувала закриття справи Курченка-Януковича

Ексклюзив
Укрінформ
Латвійська прокуратура спростовує інформацію, що 10 березня нібито буде закрито справу про можливе відмивання коштів Курченка-Януковича через латвійські банки.

Про це у відповідь на інформаційний запит Укрінформу заявила прес-служба Прокуратури Латвійської Республіки з посиланням на генерального прокурора країни Еріка Калнмейерса.

"Твердження про те, що 10 березня 2016 року буде припинено кримінальний процес легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, який, можливо, пов'язаний з Віктором Януковичем, не відповідає дійсності", - повідомила прес-секретар прокуратури Христина Сутугіна.

Крім того, вона повідомила, що "у 2016 році у представників Прокуратури Латвійської Республіки не було відряджень в Українську Республіку і такі не заплановані".

Нагадаємо, 15 лютого ц. р. заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив про відставку. У той же день народний депутат України Тетяна Чорновіл заявила, що нібито через його бездіяльність "10 березня цього року в Латвії закривається кримінальна справа щодо відмивання коштів українськими бенефіціаріями часів Януковича".

Чорновіл також стверджувала, що нібито заступник генпрокурора Касько і заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе відсторонили від латвійської справи Курченк-Януковича якогось "нового слідчого" - якраз напередодні приїзду з цього питання представників латвійської сторони, за її словами, узгодженого на 25 січня 2016 р. При цьому Чорновіл заявляла, що після закриття справи 10 березня у латвійський бюджет буде перераховано $80 млн, заарештованих в рамках цієї справи.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2015 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що на рахунках латвійських банків виявлені кошти, вкрадені бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком. "У співпраці з державною поліцією Латвії встановлено, що в рамках розслідування відмивання виведених на офшорні компанії з "Реал-банку" і "Брокбізнесбанку" кримінальних коштів виявлені кошти громадянина України Курченка С. В., які були заарештовані і по цей час - на рахунках латвійських банків", - написав тоді Аваков у Фейсбуці.

За словами міністра, на латвійських рахунках Курченко знаходиться $80 млн, €177 тис. і мільйон чеських крон.

"Зараз разом з латвійською поліцією, разом з Генпрокуратурою України МВС України вживає необхідні процедурні кроки для завершення кримінального процесу та обігу цих грошей на користь бюджету країни", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, 23 квітня 2014 року Курченко був оголошений у міжнародний розшук. Його підозрюють у розкраданні понад 1 млрд грн. За даними ЗМІ, олігарх знаходиться в Росії, де продовжує бізнес-діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-