Волонтери та учасники АТО збирають підписи за свою партію

Волонтери та учасники АТО збирають підписи за свою партію

Укрінформ
Ініціативна група ветеранів та волонтерів АТО ініціювала рух зі створення політичної сили "Партія людських свобод" ("ПЛюС").

Відповідний маніфест стосовно ініціативи з об'єднання в політичну силу був презентований на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми оголошуємо ініціативний рух зі створення політичної "Партії людських свобод", адже найголовнішою цінністю українців є Свобода. При цьому, під свободою людини ми розуміємо закон", - йдеться у маніфесті.

Зазначається, що до ініціативи вже приєдналися понад 300 осіб у 6 областях України і приєднатися можуть усі інші бажаючі.

"Основні програмні цілі, на яких базується наша політична сила, - це, у першу чергу, те, що державна система має бути змінена повністю. Ми побудуємо державу з максимальним застосуванням переваг сучасних технологій, вивівши Україну у 21 сторіччя. Модель нової держави має бути розроблена заздалегідь, щоб усі люди бачили, до якої мети ми йдемо. Реформи мають робитися вузько профільними професіоналами, а не демагогами. Жодна реформа не буде успішною, доки не буде змінено судову і правоохоронну систему", - заявив керівник ініціативної групи, голова ГО "Товариство Ветеранів АТО", адвокат, доброволець батальйону "Айдар" Кирило Сергєєв.

Серед інших програмних цілей визначається, зокрема, пріоритет на науку, реформу податкової системи. "Податкова не перевірятиме підприємства без обгрунтованої підозри в ухилянні ними від податків, а адміністрування податків буде зведено до мінімуму... Держава має докладати зусилля до залучення кредитів і інвестицій для малого і середнього бізнесу... Держава має бути відповідальною перед громадянами, і якщо людина заробила менше за прожитковий мінімум (розмір якого приведено до реальності, а не визначатиметься фантазіями), то з такої людини держава не стягуватиме жодного податку та збору", - йдеться у маніфесті.

Як переконані волонтери та учасники АТО, чинний сьогодні в Україні устрій не є демократією, а є "диктатурою олігархату, де суспільство втратило всі права перед свавіллям корупційних кланів".

Стосовно фінансування нової політсили, то поки розрахунок виключно на власну ініціативу. У подальшому волонтери та ветерани АТО, зокрема, сподіваються на підтримку з боку малого та середнього бізнесу. "Немає бажання створювати політичну платформу на базі фінансування від старої влади чи великого бізнесу. В Україні достатньо середнього і малого бізнесу, який зараз потерпає, але готовий дати кошти щоб створити ініціативу, об'єднатися і спробувати привести до влади патріотично налаштованих людей, які готові впроваджувати реформи та йти в Європу по-справжньому", - заявив "прес-секретар" ініціативної групи, блогер, доброволець батальйону НГУ ім. Кульчицького Мирослав Гай.

Інший учасник ініціативної групи, член Ради ГО "Товариство Ветеранів АТО", юрист, доброволець батальйону "Айдар" Дмитро Кайтанюк прокоментував ідеологію нової партії: "Наша ідеологія вкладається у дуже просте поняття: ми повинні примусити державу не заважати людям жити".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-