Тарута: На реформи лишилось менше півроку

Тарута: На реформи лишилось менше півроку

Укрінформ
Народний депутат України Сергій Тарута вважає, що на проведення реформ залишилося місяця три-чотири.

Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН у рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

Тарута сказав про різницю в настроях іноземних колег, порівняно з минулорічним форумом, на якому українська тематика була головною.

"Нам необхідні дуже швидкі і конкретні дії, покроковий план, який влаштовував би, насамперед, громадськість, тому що вона не довіряє сьогодні урядові, керівництву країни. Ця недовіра пронизує вже і політиків Заходу, які все чудово розуміють, і у них немає великого бажання інвестувати в нашу країну і надавати максимальну підтримку", - говорить політик.

На думку Тарути, на проведення реформ залишилося менш ніж півроку. "Три-чотири місяці - і у нас можуть бути дуже серйозні потрясіння", - вважає він.

"Зрозуміло, що окремо йде тема корупції, яка роз'їдає довіру не лише українського народу, але й позначається на підтримці світової спільноти. Ми бачимо, що політичні розбіжності вбивають бажання Заходу допомагати", - сказав нардеп.

  Тарута упевнений, що в такій складній ситуації, як у нас у країні, "діяти треба як на війні - щодня, в кожному місці, в кожній державній інституції". Західним партнерам треба показувати реальні дії, тому що бізнес, який приходить, це відчуває і переконати його можна тільки конкретними змінами. "Старий запас довіри практично вичерпаний", - вважає він.

  У виступі Президента України Петра Порошенка на конференції Тарута виокремив заклик до продовження санкцій як умову примусу Росії вести діалог. "Ми сподіваємося, це дуже важливо, що санкції будуть продовжені, якщо не станеться реальних змін на Донбасі. Якщо далі триватимуть обстріли, якщо далі триватимуть спроби захоплення, загибель наших хлопців, то, звісно ж, говорити про те, щоб не продовжувати санкції, було б неправильно", - наголосив він, додавши, що "ми не за те, щоб були санкції, ми за те, щоб були реальні зміни на краще на Донбасі". Але якщо цього не відбувається, то механізм санкцій дуже важливий, наголосив нардеп.

  Мюнхенську конференцію Тарута назвав саме тим майданчиком, де можна вирішити чимало питань як у політиці, так і в економіці.

  Нагадаємо, Мюнхенська конференція з безпеки проходила у баварській столиці 12-14 лютого. Головними темами конференції 2016 року були кризи, обстановка на Близькому Сході, війна в Сирії, боротьба з тероризмом, нетрадиційні загрози безпеці, біженці, розвиток Африки. Говорили на ній і про Україну, хоча значно менше, ніж попереднього року.

У конференції, 52-й за рахунком, взяли участь близько 600 лідерів різного рівня, включаючи майже 30 очільників держав та урядів, політиків, провідних експертів у сфері безпеки, дипломатів, військових, представників бізнесу.

Мюнхенська конференція була заснована в 1963 році як форум представників оборонних відомств країн-членів НАТО, але з часом стала одним з провідних майданчиків обміну думками з найважливіших питань на планеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-