Луценко хоче завтра закрити

Луценко хоче завтра закрити "одну з найбільших корупційних ям"

Укрінформ
Фракція БПП вимагає, щоб на завтрашньому засіданні Верховної Ради були ухвалені 4 закони щодо лібералізації візового режиму з ЄС та законопроект про приватизацію.

Про це під час засідання Погоджувальної ради повідомив керівник фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від імені нашої фракції я прошу і вимагаю від колег, щоб завтра у першій половині дня розглянули більш важливі питання (ніж звіт уряду. - Авт.). Зміна уряду - це тактика, а зона вільної торгівлі та безвізовий режим є стратегією. Прохання завтра прийняти подані Президентом закони, необхідні для ухвалення рішення про безвізовий режим», - сказав Луценко.

Він запропонував завтра розглянути і законопроект про електронне декларування, внесений нардепом від БПП Вадимом Денисенком.

Луценко також наголосив на важливості ухвалення завтра законопроекту, який стосується «відкриття дверей для приватизації».

«Ми сьогодні всі говоримо про одну з найбільших корупційних ям, які не зміг подолати чинний уряд... Треба, що усі партійні "смотрящі" пішли з державних монополій, причому мені абсолютно байдуже від якої партії це були "смотрящі" - від старих, від нових, владних, опозиційних», - сказав керівник фракції БПП.

Луценко також нагадав, що за інформацією керівника Національного антикорупційного бюро державні підприємства за результатами діяльності завдали Україні збитків на 100 мільярдів.

«Тобто ми маємо курку, яка несе золоті яйця, але ті золоті яйця не потрапляють до держбюджету, а приносять збитки», - сказав Луценко.

Керівник фракції також зазначив, що наступному складу уряду необхідно провести перепризначення на відкритих конкурсах керівників державних монополій.

«Ті підприємства, які здатні платити податки, мають залишатися у державній власності, це стратегічні підприємства. Ті підприємства, які є поживним грунтом для корупції, наприклад у Міністерстві АПК 1000 державних підприємств... Тому всі дрібні підприємства - шагом марш на приватизацію», - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-