Шульц підтримав створення міжнародної групи захисту кримських татар

Шульц підтримав створення міжнародної групи захисту кримських татар

Укрінформ
Глава Європарламенту Мартін Шульц стурбований становищем кримських татар і обіцяє вжити заходів.

Про це він повідомив після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком на полях 52-ої Мюнхенської конференції з безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

«Я дуже уважно вислухав те, що Президент розповів про кримських татар. Ми дуже серйозно це розглядатимемо в Європейському парламенті, що відбувається там, особливо у сфері прав людини і безпеки», - заявив Шульц.

Порошенко звернувся до Шульца з проханням сприяти у створенні групи з підтримки кримських татар, які опинилися в катастрофічному становищі в Криму, для захисту їх прав. Президент ЄП підтримав цю ідею. Порошенко також нагадав про незаконне утримання за гратами в Росії Надії Савченко і Олега Сенцова.

Президент України висловив жаль, що Мюнхен став «ареною для російських заяв у кремлівському стилі для отруєння розумів європейців», нагадавши відому промову Путіна в 2007 році, сьогоднішню промову Медведєва, який говорив про холодну війну і громадянську війну в Україні. «Ми не дамо вам ані найменшої можливості проводити тут пропаганду», - пообіцяв він російським представникам влади.

Глава ЄП повністю згоден з Порошенком у тому, що Мюнхен став «ареною», але звернув увагу, що ареною не лише для заяв, але і шансом для того, щоб можна було відповісти. «Ми не повинні говорити про перспективи нової холодної війни, ми маємо використовувати всі можливості для нарощування дипломатичних зусиль, щоб уникнути конфронтації», - підкреслив Шульц, згадавши Сирію і те, що вихід там слід шукати за столом переговорів, «з конструктивним підходом і без взаємних провокацій».

Наприкінці Шульц запевнив від імені «переважної більшості членів Європарламенту» в повній підтримці демократії і стабільного розвитку в Україні. Він також зазначив «дуже сильну і глибоку» співпрацю між двома парламентами і повідомив про те, що наступного тижня делегація ВРУ на чолі з Володимиром Гройсманом відвідає Брюссель, Європарламент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-