У Штатах визначили загрози безпеці: Путіна прирівняли до Сталіна

У Штатах визначили загрози безпеці: Путіна прирівняли до Сталіна

Укрінформ
Представники американських розвідувальних органів оприлюднили основні загрози у 2016 році. Загрозу від діяльності «ІД» Клеппер назвав загрозою №1.

Терористичне угруповання «Ісламська держава» у 2016 році робитиме спроби з організації терактів у США та Європі, прагнутиме відправити своїх бойовиків у інші країни під виглядом біженців, заявили представники розвідувальних органів США на слуханнях в сенаті, інформує CNN.

«ІД», ймовірно, спробує здійснити додаткові атаки в Європі, і намагатиметься організувати атаки в США 2016 року», - сказав директор розвідувального управління Пентагону Вінсент Стюарт.

Директор національної розвідки Джеймс Клеппер вказав, що екстремісти були активні приблизно в 40 країнах, і що на даний час «існує більше безпечних для терористів притулків, ніж в будь-який час в історії».

Серед інших джерел небезпеки: ядерна програма КНДР, виконання Іраном пунктів ядерної угоди, проблеми кібербезпеки, зокрема загроза з боку Китаю та Росії проти США, агресивна поведінка Росії.

Що стосується останнього, Клеппер заявив, що "незважаючи на економічні труднощі, Росія продовжує свою агресивну військову модернізацію", зазначивши, що президент Росії Володимир Путін "перший лідер з часів Сталіна, що намагається розширити територію Росії".

Як відомо, терористична організація "Ісламська держава" оголосила війну французькій ультраправій партії "Національний фронт" і повідомила про майбутні теракти під час демонстрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-