В Росії презентують розгромну доповідь про Кадирова

В Росії презентують розгромну доповідь про Кадирова

Укрінформ
Опозиційний політик Ілля Яшин побував у Грозному, де зустрічався з чеченцями, які погодилися допомогти йому в підготовці доповіді про главу Чечні Рамзана Кадирова.

Про це він написав у Фейсбуці.

«Я побував у Грозному. Зустрічався з чеченцями, які погодилися мені допомогти у цій роботі. Передали мені деякі папери, пов'язані з оточенням Кадирова. Підтвердили ряд фактів з доповіді. Деяку інформацію, навпаки, заперечили і порадили не використовувати. Найважливіше - вони погодилися допомогти у розповсюдженні доповіді на території Чечні. Це дуже мужнє рішення, тому що така робота у республіці пов'язана з великими ризиками», - пише Яшин.

За його словами, у Чечні справді бояться Кадирова. Люди, які критикують Кадирова, нерідко просто зникають, часто опиняються за гратами або піддаються публічному приниженню: «Нещодавно в одному з чеченських сіл підлітки зіпсували портрет Кадирова - після цього бойовики прочесали усі будинки, знайшли хлопців і жорстоко побили».

За словами опозиціонера, поїздка до Грозного переконала його в тому, що чеченці можуть стати союзником демократичної опозиції в протистоянні з Кадировим і Путіним.

«Ненависть чеченців до лібералів - повна нісенітниця. Я приїхав до Грозного і спокійно ходив центром міста. Жодна людина не сказала мені поганого слова», - пише політик.

Нагадаємо, презентація Іллею Яшиним доповіді про діяльність глави Чечні Рамзана Кадирова під робочою назвою «Загроза національній безпеці» відбудеться у Москві 23 лютого - за чотири дні до річниці з дня вбивства Бориса Нємцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-