Харків'яни біля генконсульства РФ вимагали звільнити політв'язнів

Харків'яни біля генконсульства РФ вимагали звільнити політв'язнів

Укрінформ
Пікет на підтримку політичних активістів, засуджених у Росії, пройшов біля Генерального консульства РФ у центрі Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла співкоординатор харківського евромайдана Вікторія Склярова.

"Учасники пікету тримали плакати на захист активістів, засуджених у Росії, зокрема, Ільдара Дадіна. Суд у Москві засудив його до трьох років колонії за одиночні акції протесту, зокрема, проти Путіна, коли Ільдар, наприклад, вийшов на пікет з плакатом: "Путін - ганьба Росії!". Два роки тому група росіян, включаючи Ільдара, приїхала в Україну, щоб своїми очима побачити, як наші громадяни борються за свободу. Ільдар тоді ж побував у Харкові, зустрівся з активістами євромайдану, говорив про підтримку України, а зараз ми підтримуємо його", - зазначила Вікторія.

За її словами, пікетники через московських друзів передадуть Ільдару книгу віршів львів'янина Романа Кися: "Будучи в Харкові, Ільдар почав вивчати українську мову".

"Пікетники також вимагали звільнити кубанську активістку Дарину Полюдову, яку відправили на два роки у колонію-поселення за репост картинки з текстом: "Етнічні українці Кубані хочуть приєднатися до України", а також за її активну позицію проти окупації Криму", - додала Вікторія.

За її словами, акції на підтримку політичних в'язнів в Росії пройшли і в інших містах України, а також в США і Європі.

З генконсульства до пікетувальників ніхто не вийшов, "але охорона вела себе помітно доброзичливо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-