Окупація Криму і Донбасу: суд дозволив виїмку документів в АП та РНБО

Окупація Криму і Донбасу: суд дозволив виїмку документів в АП та РНБО

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України вже допитали частину членів Кабінету міністрів, Ради національної безпеки та оборони й інших високопосадовців, які приймали рішення до підписання Мінських угод у вересні 2015 року.

Про це заявив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони заступник Генерального прокурора України - головний військовий  прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Генеральним прокурором України створено в ГПУ у структурі військової прокуратури управління по розслідуванню злочинів проти міжнародного правопорядку та злочинів проти людяності, у якому розслідується одне єдине кримінальне впровадження, де розслідуються події, починаючи з 24 лютого 2014 року до підписання перших Мінських угод у вересні 2015 року", - зазначив Матіос. 

За його словами, на даний момент допитана частина членів уряду та РНБО, а також усіх осіб, наділених владними повноваженнями на той момент.

Крім того, військовий прокурор повідомив, що за рішенням судів прийняті до виконання ухвали і постанови "про виїмку усіх, у тому числі таємних, документів, які зберігаються у РНБО, Адміністрації Президента того часу, у міністерствах і відомствах, Служби безпеки, МВС та інших". 

Нагадаємо, сьогодні заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що протоколи і стенограми Ради національної безпеки і оборони України, де приймалися колективні рішення з реагування на російську агресію в Криму, будуть розсекречені. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-