Посол Шамшур: жодне авторитетне видання Франції не підтримало антиукраїнського режисера

Посол Шамшур: жодне авторитетне видання Франції не підтримало антиукраїнського режисера

Укрінформ
Французькі ЗМІ та експертні кола не підтримали скандального режисера, його антиукраїнський фільм та телеканал, що його транслював.

Про це та те, що стало каталізатором цієї негативної реакції, в ексклюзивному коментарі Укрінформу розповів посол України у Франції Олег Шамшур.

«Наразі, жоден авторитетний французький ЗМІ не висловився на підтримку скандального режисера та телеканалу, який дозволив трансляцію фільму», - сказав український дипломат.

За його словами, цілком зрозуміло, що інформація про показ фільму Поля Морейри на Canal+  з огляду на його зміст викликала обурення посольства, про що було повідомлено керівництво телеканалу. «Наш лист отримав широкий медійний резонанс, поширювався і цитувався у соцмережах та у значній кількості французьких ЗМІ. Можна сказати, що наше звернення стало свого роду каталізатором негативної реакції на фільм», - сказав  Шамшур.

Наразі безпрецедентна кількість авторитетних французьких журналістів, політологів та експертів виступили із потужною та аргументованою критикою Морейри та його опусу, додав український посол. За його словами, відповідні публікації та авторські колонки вийшли друком у авторитетних виданнях Le Monde, Liberation, Nouvel Obs, Mеdiapart. «Свої підписи під відкритими листами на адресу «документаліста», де, зокрема, прямо вказувалось на його непрофесійність та «підспівування» кремлівській пропаганді, поставили відомі громадські діячі та журналісти понад 30 провідних французьких медіа», - зауважив він.

Показовим, на думку Шамшура, є й те, що основними захисниками Морейри є лише відомі рупори Москви - Russia Today та Sputnik, ультраправі та ліві екстремісти, проросійські тролі. «Усі вони значно активізували свою роботу у блогосфері та соцмережехах, у тому числі і проти нашого посольства», - зазначив дипломат.

Посол також нагадав, що 3 лютого ввечері у прайм-тайм французький телеканал ARTE показав відомий фільм про Майдан «Мистецтво революції». «Ми також плануємо організувати у Парижі до річниці Революції Гідності кілька показів документальних фільмів, які об’єктивно показують події зими 2014 року», - підкреслив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-