Захист Савченко хоче ще дві експертизи

Захист Савченко хоче ще дві експертизи

Ексклюзив
Укрінформ
Член команди захисту народного депутата України Надії Савченко Ілля Новіков розповів, що ще залишилося у судовому процесі та якими він бачить терміни його завершення.

Про це він повідомив в коментарі кореспондента Укрінформу.

"Нам залишилося зовсім мало. Допит слідчого Маньшина, який сьогодні не прийшов на допит. Також - клопотання про призначення двох експертиз. Потім - дебати сторін, які, думаю, відбудуться 15 лютого. І на вирок, напевне, вийдемо наприкінці лютого", - сказав Новіков.

Адвокат нагадав, на проведенні яких двох експертиз наполягатиме захист: по відео, знятому в день полонення Савченко, і по мобільних телефонах. Обидві стовідсотково доводять невинуватість Савченко, що було підтверджено виступами на процесі експертів захисту. Якщо суд відмовить у призначенні цих експертиз, то він дискредитує себе перед обличчям всіх, хто стежить за процесом.

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які 2014 року влітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку бойовикам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відхиляють і заявляють, що на момент загибелі журналістів її вже захопили в полон бойовики, потім примусово переправили її до Росії. Надія оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-