Рада відкрилася. Розглядатимуть

Рада відкрилася. Розглядатимуть "безвізові" закони

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив ранкове засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвалися 332 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Парламентарії сьогодні розглянуть 10 альтернативних законопроектів для розв'язання проблеми фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів.

У четвер нардепи також можуть ухвалити в другому читанні низку законопроектів в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Cоюзом візового режиму для України. Зокрема, щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України; про негайний розгляд судами позовів про примусове видворення або щодо затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення іноземців та осіб без громадянства або забезпечення передачі іноземців та осіб без громадянства відповідно до міжнародних договорів про реадмісію.

Крім того, до «безвізового» пакету у другому читанні на четвер увійшли законопроекти щодо вдосконалення процедури документування біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту; щодо посилення захисту журналістів; про створення передумов для нової моделі ринку природного газу; щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій; щодо громадян, які працюють у зоні відчуження;

Також нардепи розглянуть проект постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів та питання щодо фінансування дорожнього будівництва.

Сьогодні народні депутати мають повернутися і до ратифікації міжнародної Угоди з Урядом Японії щодо Кредитної угоди про Другу позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом Міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва. Також мають ратифікувати Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні.

У порядку денному на четвер передбачене питання судоустрою і звільнення суддів.

Серед інших питань, сьогодні нардепи мають розглянути проект закону про внесення зміни до статті 39 Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо матеріально-технічного забезпечення Управління державної охорони України). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-