В БПП підтвердили: до звіту уряду висувати кандидатів на посади міністрів не будуть

В БПП підтвердили: до звіту уряду висувати кандидатів на посади міністрів не будуть

Укрінформ
Фракція БПП буде висувати претендентів на посади міністрів лише після звіту уряду.

Про це сказав народний депутат, член фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Андрій Вадатурський, інформує прес-служба партії.

«Наша фракція нараховує майже 140 депутатів. На фракції було прийняте рішення: для того, щоб фракція підтримала одного зі своїх колег на посаду міністра, депутати можуть зібрати підписи колег, не менше, як дві третини від складу фракції. І тільки тоді ми зможемо офіційно, від фракції, висунути такого кандидата на посаду міністра для обговорення в парламенті», - сказав Вадатурський.

Він також додав, що з огляду на те, що в уряді є вакантні місця, члени фракції на своєму засіданні обговорили можливі кандидатури на ці посади.

Водночас, він наголосив, що офіційно кандидатів на посади міністрів фракція висуватиме лише після заслуховування звіту членів уряду та прем’єр-міністра у Верховній Раді.

«Профільні міністри прийдуть на комітети Верховної Ради і відзвітують за свою роботу. Прем’єр-міністр прийде до парламенту і відзвітує за свою діяльність. Нам потрібно фахово дати оцінки всім міністрам і тільки після цього оцінивши їх діяльність, за потреби – звільняти», – сказав народний депутат.

Він також висловив переконання, що надалі необхідно змінити підхід до оцінки діяльності уряду.

«В нас іноді бувають перекоси, тобто політична сила може відізвати міністра навіть тоді, коли він добре працює. Його змушують покинути свою посаду. Тому уряд повинен надати реальну, конкретну программу діяльності, по кожному міністерству, щоб через певний період можна було об’єктивно оцінювати роботу прем’єр-міністра і кожного міністра. Тобто беремо програму і дивимось: обіцяв – зробив, якщо не зробив – до побачення”, – зауважив нардеп.

Як раніше повідомляло агентство, керівник фракції БПП Юрій Луценко у віторок заявив, що ініціюватиме повернення до обговорення кандидатів у міністри від своєї політсили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-