Клімкін розповів, про що говоритимуть на наступній нормандській зустрічі

Клімкін розповів, про що говоритимуть на наступній нормандській зустрічі

Укрінформ
Україна готується до міністерської зустрічі Нормандського формату, яка відбудеться наступного тижня.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив у вівторок на спільній прес-конференції з його словацьким колегою Мірославом Лайчаком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є шанс на проведення міністерської зустрічі у Нормандському форматі наступного тижня тижні. Ми готуємося до цієї зустрічі», - зазначив Клімкін.

Він зауважив, що під час цієї зустрічі планується обговорити питання не лише про припинення вогню, а й щодо доступу представників ОБСЄ на всі ділянки кордону, які знаходяться, зокрема, і не під контролем української сторони.

У свою чергу Лайчак зауважив, що Словаччина повністю підтримує позицію України щодо мінського процесу. Словаччина допомагала і буде надалі допомагати Україні, зокрема гуманітарною допомогою.

Як повідомляв Укрінформ, вчора словацька сторона надала сертифікати допомогу українській стороні на суму 8 тисяч 700 євро для обласної інфекційної лікарні м.Ужгород, на 8 тисяч 700 євро для Ужгородського міського перинатального центру та сертифікат гуманітарної допомоги на суму 25 тисяч євро для Івано-Франківського центру матері та дитини, та для Луганського обласного будинку дитини, який переїхав до Сєверодонецька.

Сторони також поінформували, що сьогодні на зустрічі було обговорено питання щодо спрощення візового режиму між Україною та Євросоюзом. У цьому контексті Лайчак зауважив, що Словаччина, яка після Німеччини головуватиме в Євросоюзі, підтримуватиме на цьому шляху. Він також підкреслив, що сьогодні на зустрічі були обговорені питання двосторонньої співпраці, зокрема в прикордонній сфері.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він поінформував, що наразі тривають переговори між структурами МВС та фінансів двох країн щодо введення спрощеного режиму перетину кордону для українців, які проживають у прикордонній смузі та питання спільного контролю на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-