Яценюку пропонуватимуть незручних міністрів – Луценко

Яценюку пропонуватимуть незручних міністрів – Луценко

Укрінформ
В оновлений склад уряду будемо пропонувати ефективніших міністрів, і вони не будуть зручними для Прем'єра Арсенія Яценюка.

Про це голова фракції БПП Юрій Луценко заявив в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Прем'єр, як і кожен керівник, має спокусу підібрати слухняних міністрів. Але рік, що минув, показав: такі зручні й слухняні не дають результату. Результату не партіям, а реформам. Що більше різних точок зору, то краще і ефективніше рухатиметься справа. Ми пропонуватимемо в оновлений склад уряду ефективніших міністрів, і вони не будуть зручними для Прем'єра", - сказав Луценко.

Він нагадав, що 16 лютого у парламенті звітуватиме уряд. Цьому, як і передбачено процедурою, передуватиме передача урядом звіту комітетам ВР і народним депутатам. На комітетах обговорюватиметься цей документ за участю профільних міністрів.

"Згідно з Регламентом роботи парламенту, звіт уряду - це не просто виступ із трибуни Арсенія Яценюка, це всебічний попередній аналіз звіту, його оцінка комітетами Верховної Ради", - уточнив Луценко.

Голова фракції БПП також зауважив, що паралельно йтиме процес спілкування між коаліцією та Прем'єром з приводу можливості формування нової команди з ним на чолі. При цьому, згідно з Конституцією, Прем'єру не можна нав'язувати кандидатури - лише пропонувати.

"Але саме тут і буде відповідь на питання результату звіту. Якщо Прем'єр готовий до оновлення Кабміну, до оновлення методів роботи Кабміну, до зміни спілкування між урядом і парламентом, - я впевнений, що звіт відбудеться спокійно", - наголосив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-