Порошенко розповів Меркель про 1200 обстрілів на Донбасі

Порошенко розповів Меркель про 1200 обстрілів на Донбасі

Оновлено
Укрінформ
Лише у січні 2016 року російські війська і проросійські бойовики здійснили 1200 обстрілів українських військових та цивільного населення на Донбасі.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у понеділок у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на наші зусилля, Росія та її прибічники не дотримуються режиму припинення вогню. Їхні сили продовжують обстрілювати українських військових та цивільних. І кількість обстрілів зросла, починаючи із середини листопада. Лише у січні кількість обстрілів сягнула 1200, що приблизно становить 40 на день. І всі ці обстріли здійснили російські війська та проросійські бойовики», - сказав Глава держави.

Президент України заявив, що через півтора року після укладання Мінських домовленостей безпекова ситуація на Донбасі залишається жахливою і складною, що повинно бути вирішено першочергово.

Він підкреслив, що зустріч з лідером ФРН є символічною, адже підтверджує найвищий пріоритет у необхідності деескалації і стабілізації на сході України, невизнання анексії Криму, що сьогодні є серед головних питань політики Німеччини і Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-