Справу Чийгоза замовили безпосередньо з Кремля - адвокат

Справу Чийгоза замовили безпосередньо з Кремля - адвокат

Укрінформ
Справа "26 лютого" носить абсолютно замовний характер, і замовлення це надійшло безпосередньо з Кремля.

Про це на прес-конференції в Укрінформі по відеозв'язку заявив адвокат Ахтема Чийгоза і Надії Савченко Микола Полозов.

"Я можу абсолютно точно сказати, що справа Ахтема Чийгоза - політична справа, що носить замовний характер, причому сформовано замовлення прямо з Кремля", - заявив він.

За словами миколи Полозова, перша особливість цієї справи – масовість: "Масові заворушення в Росії - вже апробований політичний процес, він мав місце в рамках "Болотної справи". Зараз ту ж саму технологію переносять у Крим".

Друга особливість справи "26 лютого" - те, що фігуранти з боку звинувачення, включаючи суд, є громадянами України, колишніми українськими суддями і прокурорами, які порушили присягу і зрадили свою країну.

"Виходить абсолютно дика ситуація, при якій колабораціоністи судять патріотів... Це накладає певний відбиток на справу", - вважає адвокат.

Як зазначив Полозов, "якщо в інших політичних справах судді, прокурори і слідчі лише механізм, то у даному випадку є пряма особиста зацікавленість як суддів, так і прокурорів на чолі з Поклонською, яким необхідно довести свою лояльність Метрополії, необхідно довести Кремлю, що вони дійсно хороші нові росіяни".

Ще одна особливість справи Чийгоза в тому, що "події сталися на території України, але судить чомусь Росія". "З точки зору юриспруденції - це абсолютний абсурд", - заявив адвокат.

За його словами, про сфабрикований характер справи свідчить і той факт, що потерпілі виключно представники "народного ополчення":

"Не може бути, щоб при масових заворушеннях, при масовому скупченні народу постраждалою була тільки одна сторона, аби тільки одна якась партія отримувала травми, а всі підсудні були кримськими татарами".

Полозов зазначив, що справа Чийгоза ріднить зі справами інших українських політв'язнів - Надії Савчено, Олега Сенцова, Миколи Карпюка та багатьох інших - те, що вони сфабриковані і суду, як такого, в Росії немає.

"У випадку з Ахтемом Чийгозом та іншими політв'язнями рішення приймаються не судом і не в суді, а в іншому місці. Тому впливати на центр прийняття рішень можна тільки шляхом впливу на російську владу. Зсередини вона не сприймає ніяких заперечень, політичне поле повністю зачищене, тому єдиний спосіб цього впливу - зовнішньополітичний", - вважає захисник.

Як стверджує адвокат, керівництво України, МЗС повинні використовувати всі можливості впливати на Путіна як на центр прийняття рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-