Порошенко розказав, який урок він засвоїв  дуже добре

Порошенко розказав, який урок він засвоїв дуже добре

Укрінформ
Більше жодних пацифістських ілюзій, пообіцяв голова держави.

Армія завжди буде першим пріоритетом Українського Президента.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час "Уроку Мужності" з ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна та курсантами вищих військових навчальних закладів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російську агресію 2014 року ми зустріли без армії: хтось в тодішньому політичному керівництві щиро не вірив, що Росія нападе. А хтось, навпаки, щиро на те розраховував, і наполегливо руйнував оборонну інфраструктуру України. Сильна держава неможлива без сильної армії. Ми дуже добре засвоїли цей урок, і я тут, щоб дати його вам, нашим дітям та онукам. Армія завжди буде першим пріоритетом Українського Президента. Більше жодних пацифістських ілюзій", - сказав Порошенко.

За словами Президента, вшановуючи героїзм учасників визвольного руху і героїв сьогодення - гідних послідовників Героїв Крут, ми ще раз осмислюємо помилки минулого, для того щоб не повторювати їх у майбутньому.

"Очевидно, що при всій нашій повазі, політичні лідери доби визвольних змагань 1917-1921 років не встигли приділити належної уваги розбудові власної армії. Імперія тоді впала швидко і несподівано, а нову Росію засновники нашої держави не встигли розкусити. Такої  ж помилки, як недооцінка загрози зі Сходу, припустилася і сучасна українська політична еліта. А про такий дієвий запобіжник, як вступ до НАТО, який ми з однодумцями наполегливо пропонували країні, переважна більшість співгромадян і чути тоді не хотіла. І напад Російської Федерації зараз спонукав змінити цю думку", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-