В ГПУ кажуть, що не давали «учасника» 1000 прокурорів

В ГПУ кажуть, що не давали «учасника» 1000 прокурорів

Укрінформ
В Генпрокуратурі спростовують інформацію деяких ЗМІ про нібито присвоєння статусу учасника бойових дій майже тисячі прокурорів.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Упродовж 2014-2015 років учасниками бойових дій визнано всього 105 військовослужбовців військових прокуратур, які виконували та на даний час виконують обов'язки в районах проведення антитерористичної операції. Кожен з них за ротаційним принципом перебував або продовжує перебувати у бойових умовах з мінімальним терміном від 1 до 15 місяців. Вказана кількість прокурорів є меншою ніж 15% загальної штатної чисельності органів військових прокуратур (всього 658 чол.). Генеральним прокурором України ще у 2015 році прийняте рішення не збільшувати чисельність військових прокурорів в зоні АТО», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що внесені 04.06.2015 зміни до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413, виключають можливість надання статусу учасника бойових дій цивільним особам зі складу прокурорів обласних та місцевих прокуратур органів прокуратури.

Комісію Генеральної прокуратури України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій очолює заступник Генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-