Рада запровадила контракти для закладів культури

Рада запровадила контракти для закладів культури

Укрінформ
Народні депутати ухвалили  Закон "Про внесення змін до деяких Законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 240 нардепів.

Закон визначає, що керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п'ять років за результатами конкурсу.

Трудові відносини з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних закладів культури оформлюються шляхом укладення контрактів.

Закон також регламентує, що кандидатів на посаду керівника державного чи комунального закладу культури визначає конкурсна комісія за результатами відкритого та публічного конкурсного добору на зайняття цієї посади.

Конкурсний добір керівника державного чи комунального закладу культури складається з наступних етапів: оголошення органом управління конкурсу на посаду; формування складу конкурсної комісії; подання документів кандидатами на посаду; добір кандидатів на посаду керівника державного чи комунального закладу культури; призначення органом управління відповідного керівника.

Організацію та проведення конкурсного добору, а також роботу конкурсної комісії забезпечує орган управління.

Законодавчий акт, окрім того, визначає, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування спільно з іншими засновниками беруть участь у координації діяльності державних чи комунальних театрів у порядку, встановленому законодавством.

Рішення про укладення контракту з керівником державного чи комунального закладу культури приймає засновник театру за результатами конкурсу.

Також у цьому законі визначено, що керівники державних та комунальних бібліотек, керівники централізованих бібліотечних систем призначаються на посади шляхом укладення з ними контракту на п'ять років за результатами конкурсу.

Закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-