Київ вручив російському консулу ноту з вимогою звільнити Савченко

Київ вручив російському консулу ноту з вимогою звільнити Савченко

Укрінформ
Міністерство закордонних справ пред'явило вимогу консулу Російської Федерації в Україні негайно звільнити незаконно утримувану Надію Савченко.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"У зв’язку з системним порушенням судовими органами Російської Федерації законного права Надії Савченко на належний захист 27 січня 2016 року до МЗС України було викликано консула Посольства Російської Федерації в Україні і вручено ноту протесту проти триваючого щодо неї свавілля так званого російського правосуддя", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі російській стороні заявлено вимогу вжити заходів щодо забезпечення Савченко належною і кваліфікованою медичною допомогою у зв’язку з погіршенням її здоров’я, зумовленим голодуванням у знак протесту проти незаконного утримування в Росії.

Увагу представника Посольства РФ було привернуто  до неприпустимості грубого порушення "російським правосуддям" законного права захисту Савченко представляти в суді матеріали беззаперечних доказів її невинуватості, у тому числі – наданих українськими компетентними органами.

"Російській стороні було пред’явлено вимогу припинити знущання над Надією Савченко та іншими незаконно утримуваними громадянами України – політичними в’язнями Росії, негайно звільнити їх та забезпечити повернення в Україну", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-