Ішингер заспокоїв: Тема України – одна з головних на Мюнхенській конференції

Ішингер заспокоїв: Тема України – одна з головних на Мюнхенській конференції

Ексклюзив
Укрінформ
Україна залишається важливою темою на Мюнхенській конференції з безпеки, яка обговорить ситуацію з виконанням Мінських домовленостей.

Про це кореспондентові Укрінформу в ФРН заявив у середу голова Мюнхенської конференції з безпеки (MSC) Вольфганг Ішингер.

"Тема України привертає велику увагу. Не варто непокоїтися з приводу того (а я знаю, що в Україні є такі побоювання), що тема України була відсунута іншими проблемами, які стали більш важливими, такими як Сирія та іншими. Ці побоювання безпідставні", - запевнив Ішингер.

Важливою темою, за його словами, буде обговорення того, як довести до кінця Мінський процес. Німецький дипломат вважає, що добре б добитися виконання угод у найближчі 5 місяців - до моменту, коли припинять діяти нинішні санкції. І перспективи цього він оцінює як "зовсім непогані". "Потрібно лише трохи доброї волі, щоб можна було пройти ці останні кроки, у тому числі в тому, що стосується конституційної реформи", - сказав Ішингер.

Розв’язання українського конфлікту було б великим полегшенням для європейської безпеки, наголосив голова MSC. "Тому це так важливо для всіх, принаймні для членів НАТО, а також, очевидно, для Російської Федерації", - додав він. Україна, за словами Ішингера, продовжує залишатися важливою темою для НАТО, саміт якої відбудеться всього за 5 місяців і на якому вирішуватиметься питання подальших відносин між Альянсом і Москвою.

Українське питання обговорюватиметься в Мюнхені в першій половині дня суботи, 13 лютого. Президент Петро Порошенко підтвердив свою участь в конференції, на якій він виступить.

Загалом у роботі 52-ї Мюнхенській конференції з безпеки, яка триватиме 12-14 лютого, візьмуть участь очільники держав та урядів понад 30 країн і близько 60 міністрів, а також керівники міжнародних організацій, політики, учені. "Представництво і кількість цього року будуть видатними, це більше, ніж на самітах ЄС і НАТО", - повідомив Ішингер на прес-конференції в Берліні в середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-