Греція могла би

Греція могла би "обміняти" борги на біженців - FT

Укрінформ
Європейські політологи розглядають варіант вирішення проблеми біженців з Близького Сходу за допомогою розміщення їх в грецьких таборах, за що, наприклад, Німеччина списує Греції грошовий борг, а також виділяє кредит для вирішення кризових проблем.

Про це пише видання The Financial Times.

«Греція погоджується на закриття її північного кордону за сприяння ЄС і зупиняє приплив мігрантів у Європу. У відповідь Німеччина погоджується на велике списання грецького боргу, а також надання Греції негайної фінансової допомоги, щоб та впоралася з поточною кризою», - пише автор статті Гідеон Рахман.

Як наголошується, біженці прибувають до Греції, їх селять в керованих ЄС таборах на грецьких островах з розрахунку на те, що вони повернуться до Сирії або інших країн Близького Сходу, коли відновиться мир.

«Цей план здається надуманим, проте окремі його компоненти вже формуються методом проб і помилок. Чиновники ЄС, з чуток, розглядають ідею про відділення Греції за рахунок закриття її кордону з Македонією - основного шляху на північ», - йдеться в статті.

Автор передбачає, що цей план "дістане підтримку в Берліні". Дії можуть послідувати вельми скоро. Зокрема, минулого тижня нідерландський прем'єр Марк Рютте сказав, що ЄС необхідно узяти проблему біженців під контроль "в наступні шість-вісім тижнів" і додав: "Ми більше не можемо справлятися з такими кількостями мігрантів".

"Якщо уважно розглянути угоду "боргу за біженців" між Грецією і Німеччиною, то постануть різні практичні, моральні і правові проблеми", - говорить Рахман. Але, за його словами,  ідей кращих ніхто не пропонує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-