Реформи в Україні просуваються, але дуже повільно - німецькі експерти

Реформи в Україні просуваються, але дуже повільно - німецькі експерти

Укрінформ
Процес реформ в Україні йде, але дуже повільно.

Про це свідчать висновки Німецької групи радників при уряді України, яка підготувала Індекс моніторингу реформ (iMoRe), і які є в розпорядженні кореспондента Укрінформу в ФРН.

«Цей індекс передбачає, що процес реформ хоча й прогресує, динаміка процесу розвивається, проте повільно і головним чином унаслідок тиску ззовні», - йдеться у висновках аналітиків.

Найважливішою з проведених на сьогодні реформ вважається реформа цін на енергоносії на вимогу МВФ. Знаковим вважають експерти і ухвалення закону про ринок газу, який реалізує принципи регулювання ЄС. Також серед найбільш важливих досягнень з початку 2015 року вважається закон про відповідальність власників банків у разі банкрутства, впровадження електронної системи державних закупівель, а також поява Національної поліції. Крім того, зазначено ряд заходів щодо дерегуляції бізнес-клімату і просування транспарентності, у тому числі в роботі держапарату. Позитивно оцінено створення нової антикорупційної системи ProZorro.

В аналітичній записці зазначається, що належна реалізація реформ стикається, проте, з серйозними перешкодами не лише з боку олігархів і бюрократів, а й багатьох простих людей, які «міцно тримаються за старі традиції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-