Рада не здолала вето Президента на закон про органи внутрішніх справ

Рада не здолала вето Президента на закон про органи внутрішніх справ

Укрінформ
Народні депутати не змогли подолати вето Президента України Петра Порошенка на Закон «Про органи внутрішніх справ».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за подолання вето проголосував лише 91 народний обранець.

Після голосування Голова ВР Володимир Гройсман зазначив: «Вето не подолано, закон скасовано».

Закон про органи внутрішніх справ був ухвалений парламентом ще 2 липня 2015 року, проте Глава держави у своїх пропозиціях запропонував відхилити його як такий, «що не відповідає Конституції та іншим законам України, створює загрози національній безпеці й обороноздатності держави, не відповідає стандартам демократичного цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів держави».

Зокрема, Президент зазначив, що в законі йдеться про перелік центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра внутрішніх справ, що обмежує конституційні повноваження уряду і є перевищенням парламентом своїх повноважень.

Крім того, на думку Порошенка, низка питань діяльності органів внутрішніх справ, порушених у законі, потребують детального врегулювання у низці спеціальних законів.

Президент також вважає порушенням європейських стандартів  підпорядкування підрозділу внутрішньої безпеки МВС безпосередньо міністрові внутрішніх справ.

У свою чергу, голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін зауважив, що профільний комітет також підтримав пропозиції Президента й закликав парламентаріїв скасувати цей закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-