На «ленінських» п’єдесталах постануть борці за незалежність України

На «ленінських» п’єдесталах постануть борці за незалежність України

Укрінформ
В Україні на місці пам'ятників вождям Радянського Союзу можуть з'явитися пам'ятники діячам Української революції, зокрема Симону Петлюрі.

Зміни відбудуться згідно з Указом Президента України про відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років, заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Надзвичайно важливим аспектом цього Указу є та його частина, яка спонукає до встановлення місць пам'яті, пов'язаних з революцією 1917-1921 років. На жаль, донедавна в Україні місця пам'яті, пов'язані з цим періодом, були виключно комуністичні за змістом, мова йшла лише про пам'ятники, які пов'язані з Жовтневою революцією і різного роду діячами більшовицького руху. Зараз у процесі декомунізації, яка триває по всій Україні, ми фактично поступово позбавляємося від цієї тоталітарної спадщини. Очевидно, що на цьому місці мають постати нові місця пам'яті, пов'язані з тими людьми, які боролися за незалежність України», - сказав він.

В'ятрович пояснив, що наразі ініціюється масштабний проект «Місця пам'яті Української революції», у ході якого буде відкрито низку пам'ятників.

«Очевидно, що в цьому контексті надзвичайно важливо, аби в Києві нарешті постав пам'ятник Симону Петлюрі - головному отаману Української народної республіки, людині, яка фактично стала символом цього руху»,- наголосив директор УІНП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-