На Банковій сказали, коли чекають прийняття змін до Конституції

На Банковій сказали, коли чекають прийняття змін до Конституції

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов не виключає, що зміни до Конституції будуть внесені вже на цій сесії Верховної Ради у першому читанні.

Про це він сказав журналістам після оприлюднення Конституційним судом рішення у справі за зверненням Верховної Ради щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції (щодо правосуддя) вимогам статей статей 157 і 158 Основного закону.

«Юридично це може бути вже у межах цієї сесії. Може бути проголосовано у першому читанні цей законопроект, а далі ви процедуру знаєте», - сказав Філатов.

На його переконання, сьогоднішній висновок Конституційного суду відкриває шлях для подальшої парламентської процедури затвердження законопроекту про внесення змін до Основного закону. 

«Будемо сподіватися, що парламент якнайшвидше перейде до цієї процедури», - додав Філатов.

Нагадаємо, 22 грудня 2015 року Верховна Рада направила до Конституційного суду президентський законопроект №3524 «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».

Даний законопроект спрямований на реалізацію повномасштабної судової реформи і оновлення суддівського корпусу за європейськими стандартами, а також на забезпечення належного функціонування прокуратури, адвокатури, системи виконання судових рішень.

Крім того, законопроект повинен забезпечити незалежність судової влади, підвищити професійні стандарти і вимоги до суддівського корпусу, обмежити імунітет суддів до функціонального, оптимізувати систему судоустрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-