У Австрії є «план Б» щодо біженців

У Австрії є «план Б» щодо біженців

Укрінформ
Австрія визначилася щодо кількості біженців, яких готова прийняти цього року – 37,5 тисяч.

Таке рішення було ухвалене в середу у Відні на спільному спеціальному засіданні уряду країни і урядів  регіонів, інформує німецький журнал Spiegel.

«2016 року Австрія прийме ще 37,5 тисяч біженців, до 2019 року  загальна їх кількість досягне максимальної позначки в 127,5 тисяч», - вирішили чиновники. 2017 року їх число буде обмежено 35 тисячами, 2018 – 30 тис., 2019 зможуть залишитися в Австрії 25 тисяч біженців.

За словами канцлера Вернера Файманна, встановлена планка є тим «Планом Б», за допомогою якого Відень хоче «струсити ЄС». Надалі Австрія не зможе приймати більше ніж півтора відсотка від власного населення, сказав він.

Торік країна поселила 90 тисяч шукачів притулку.

Офіційний представник Ангели Меркель Штеффен Зайбер в середу на прес-конференції не став коментувати рішення Відня, але зазначив натомість, що Берлін продовжуватиме наполягати на «спільній європейській політиці у боротьбі з причинами, що штовхають людей на те, щоб залишити свої домівки, і зниженні саме таким способом кількості біженців», повідомляє кореспондент Укрінформу. Цього ж дня прем'єр-міністр федеральної землі Нижня Саксонія Штефан Вайль висловив побоювання, що цього року число біженців, які прибувають до Німеччини, може вирости удвічі проти торішнього показника і досягти 2 мільйонів. А президент країни Йоахим Гаук, виступаючи в Давосі, визнав, що Берліну, очевидно, доведеться все ж знайти якісь механізми обмеження шукачів притулку, які прибувають у ФРН.

Тим часом, у середу австрійські солдати почали патрулювати деякі пункти переходу на словенському кордоні разом із словацькими колегами. Там же, на кордоні між двома країнами-членами шенгенської зони, зводиться стіна завдовжки 3,7 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-