Адвокат у Драгобратській справі: З відео вирізали те, що не треба бачити

Адвокат у Драгобратській справі: З відео вирізали те, що не треба бачити

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат затриманих у Драгобратській справі стверджує, що на відео з резонансної бійки 10 січня, яке вчора оприлюднила Національна поліція, нема двох основних моментів.

На цьому Влад Добош наголосив в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Відео, опубліковане поліцією, на 100% підтвердило: це нарізки конфлікту за участі бійців ПС, кадри змонтовані. Ми бачимо, як восьмеро людей п'ють, танцюють - знову ж таки, це компрометує заяву слідства про те, що конфлікт почався з того, що хлопці вдерлися в заклад о 5-й ранку і вимагали їжу від персоналу. Тут видно, що заходять хлопці в ресторан затемна, а потім, понад ранок, вже сутичка на вулиці. Ну й цікаво було побачити момент затримання хлопців, в результаті якого вони були сильно побиті... Чому на відео цього немає?», - питає Добош.

Адвокат стверджує, що поліція активно ховає «місцевих жителів», які затримали бійців ПС методами нанесення тяжких тілесних пошкоджень.

«Нехай їх покажуть - тоді суспільство буде мати відповіді на усі питання. Тим більше, що це відео є - в мережу ж виклали скріншоти з нього, де хлопці лежать побиті на снігу. Але там щось таке, чого суспільству не треба бачити. Тому маємо тільки ще одне підтвердження того, що справа замовна а слідство - ангажоване», - зазначив адвокат «правосекторівців».

За його словами, на кадрах не всі хлопці беруть участь у бійці. Наприклад, «Бєс» стоїть осторонь, на другому фрагменті - намагається розтягати бійку. При цьому йому інкримінують ті ж діяння, що й іншим учасникам конфлікту  - кримінальне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 296 ККУ.

На думку захисника, опублікований відеоматеріал викликав ще більше запитань у суспільстві, замість того, аби відповісти на старі: що ж спричинило конфлікт на Драгобраті, хто зачинщик?

«Я, як і всі, чекав побачити якісь криваві розбірки, а мені, зрештою, показали звичайну бійку в кабаку, яких щоночі по країні - сотні. Мені за практику доводилося бачити набагато жорсткіші бійки, після яких учасники конфлікту сплачували адміністративну відповідальність - і розходилися по домівках. Впевнений, що слідство відібрало найжорсткіші моменти з бійки - але по нарізці з відео видно, що тут нема за що інкримінувати хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Так, ми цю зброю бачимо, але вона використовується у бійці як предмет, яким наносять удари - на місці того пістолету міг би бути, наприклад, камінь. За цим відео я не бачу підстав інкримінувати хлопцям ту статтю, за якою їх звинувачують», - каже Добош.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-