Українська сторона СЦКК: Російські ЗМІ подають позицію РФ як спільну

Українська сторона СЦКК: Російські ЗМІ подають позицію РФ як спільну

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю і координації заявляє, що російські ЗМІ видають позицію сторони РФ за нібито спільну.

Про це йдеться в заяві української сторони СЦКК, повідомляє прес-центр АТО.

"Висвітлюючи ситуацію в зоні проведення АТО на Донбасі, російські інформагентства на широкий загал подають неправдиву інформацію, посилаючись на нібито спільну позицію української та російської сторін СЦКК, що не відповідає дійсності. Українська сторона СЦКК наголошує на тому, що у переважній більшості випадків наші оцінки подій у зоні конфлікту в ОРДО/ОРЛО, на жаль, не збігаються з їх трактуванням російською стороною СЦКК", - йдеться у повідомленні.

В українській стороні СЦКК наголосили, що оприлюднювати те, що заявили представники російської сторони СЦКК, які перебувають на території окремих районів Донецької області (ОРДО), видаючи це за спільну "позицію СЦКК" - "щонайменше некоректно".

"Наполягаємо, аби в подальшому російські поважні інформагентства обов'язково уточнювали, яка саме зі сторін СЦКК надала інформацію", - заявила українська сторона СЦКК.

Там вказали на те, що черговим характерним прикладом відвертої брехні державних російських ЗМІ, яка має на меті дискредитувати ЗСУ в очах ОБСЄ, є публікація інформації з посиланням на так зване ДАН ("Донецкое Агенство Новостей") про нібито зірвані 18 січня ремонтно-відновлювальні роботи на електромережах поблизу Горлівки через обстріли з боку ЗС України, яку було представлено як "інформацію від СЦКК".

"Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Українська сторона СЦКК наголошує на тому, що роботи зірвані не були, велися і були завершені вчасно, до того ж, відповідно до запропонованого російською стороною СЦКК графіка. Складається враження, що узгодження заявок на виконання робіт з боку представників ОРДО ведеться не з метою відновлення інфраструктури для мирних мешканців Донбасу, а задля PR-акцій, особливо, напередодні засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську", - наголошується у повідомленні.

фото: прес-центр АТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-