Могеріні: ЄС аплодує Україні за реформи та закликає не зупинятися

Могеріні: ЄС аплодує Україні за реформи та закликає не зупинятися

Укрінформ
Європейський Союз чітко дотримується політичної позиції, що економічні санкції проти Росії діятимуть, доки не будуть повністю виконані Мінські домовленості.

На цьому наголосила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні за результатами засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо заявляти, що Мінські домовленості повинні бути повністю імплементовані усіма сторонами. Як добре відомо, рішення Ради ЄС минулого грудня про продовження санкцій проти Росії на подальші шість місяців чітко відзначає ці зобов’язання, яких ми продовжуємо дотримуватися», - наголосила Могеріні.

Вона також заявила, що Євросоюз «аплодує» керівництву України за проведену у попередні місяці вагому роботу на шляху реформ та заохочує до подальшого прогресу.

«Але це не означає, що ми не шукаємо шляхи, насамперед для спонукання та підтримки, щоб забезпечити сталість процесу реформ в Україні. Але ми не підміняємо у цьому українське керівництво: уряд, Президента, парламент, політичну систему», - зауважила високий представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-